PERKHIDMATAN PINJAMAN SECARA TEMUJANJI

Perkhidmatan pinjaman dan pembekalan buku kepada pelanggan di Perpustakaan Akademi Seni Budaya dan Warisan Kebangsaan. Buku yang ditempah akan dipinjam dan diserahkan kepada pelanggan di Kaunter Pinjaman Perpustakaan ASWARA Tingkat 3 Blok B ASWARA.

Permohonan tertakluk kepada status buku yang dipohon dan terma & syarat yang ditetapkan.Jika sedang dipinjam pelanggan lain, buku tidak dapat dibekalkan. Sekiranya waktu pungutan buku tidak ditepati, pelanggan diminta untuk menghubungi semula pihak perpustakaan untuk temujanji seterusnya.

Cara Permohonan:

1. Dapatkan maklumat bahan yang ingi dimohon di katalog bahan WebOPAC

2. Lengkapkan borang permohonan Perkhidmatan Pinjaman & Pembekalan 

3. Tunggu keputusan permohonan yang dihantar melalui email.

Syarat Permohonan adalah seperti berikut:

Bil Perkara Peranan dan Tanggungjawab
1. Pinjaman buku Ahli perpustakaan kategori Staf Akademik/ Staf Bukan Akademik/ Pelajar bagi tujuan bahan sokongan pembelajaran, pengajaran dan penyelidikan.
2. Kelayakan Pinjaman buku Kelayakan dan tempoh pinjaman buku adalah mengikut kategori keahlian perpustakaan.  
3 Had pinjaman Tiada had pinjaman bagi 1 permohonan. Mengikut kelayakan  dan tempoh pinjaman kategori keahlian.  
4. Jenis Bahan Bahan dari koleksi AM dan Koleksi Rujukan kecuali: ●        Bahan berharga mahal ●        Bahan bersiri/jilid ●        Buku yang terlalu tebal / berat ●        Bahan Multimedia. ●        Koleksi Rujukan selain Notasi.  
5. Tempoh maklumbalas kepada pemohon Memberi maklumbalas kepada pelanggan dalam tempoh tiga (3) hari bekerja dengan menyatakan status BERJAYA atau TIDAK BERJAYA.
6. Pemulangan buku I.            Pemulangan di perpustakaan buku tersebut dipinjam. II.            Tiada denda lewat pemulangan buku dikenakan sepanjang tempoh PPN Fasa 1 atau mengikut keadaam semasa. III.      Pemulangan buku selepas tamat tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) atau setelah tamat tempoh pinjaman dengan temujanji.  
6 Penghantaran  Bahan  I.        Permohonan buku yang BERJAYA akan diserahkan di kaunter perpustakaan Tingkat 3 Blok B mengikut waktu yang ditetapkan.